Familjestatistisk saltomortal

Mitt familjeliv står inför dramatiska förändringar. En enkel snabb beräkning visar att jag innan sommaren är slut kommer ha 50% mer barn. Tilläggas kan att den ökningen är statistisk säkerställd. Som alla förstår skulle dessa siffror skulle vara alarmerande i vilket sammanhang som helst. Grundläggande slutledningsförmåga visar vidare att detta får dramatiska effekter på t.ex. antal kvadratmeter per familjemedlem i bostäder och centimetrar i sittbredd i olika fordon som familjeenheten förfogar över. Detta bara för att nämna några aspekter. De ekonomiska följderna är oöverskådliga.

Å andra sidan, om man väljer att ange ökningen i procent av familjens totala vikt så kan man, utan att ens räkna med eventuella viktökningar fram till leveransdatum, snabbt få ner tillväxtsiffran till 2%. Detta är ju som alla förstår en mycket mer hanterbar ökning. Enda problemet är naturligtvis att om man förlänger tidsperspektivet, säg en 20 år, så riskerar man utan överdrifter siffror på uppemot 133%, vilket ju får anses betydligt mer drastiska än de initiala 50% man hade att förhålla sig till.

Vilken beräkningsmodell man än väljer så är jag glad att jag redan för flera år sedan började experimentera med alternativa förvaringslösningar av yngre familjemedlemmar.

Avslutningsvis kan jag garantera att inga barn – eller djur heller för den delen – kom till skada vid tagandet av ovanstående bild.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: